vineri, 4 ianuarie 2008

Inceput de an

La multi ani 2008!


Multumesc celor care mi-au scris si as vrea sa va urez, tuturor, un an nou plin de realizari, de bucurii si belsug!
Ma intorc cu noutati: am fost la Barcelona, la Institutul Guttmann, unde m-a examinat pe indelete Dr Jesus Benito si... vesti bune! m-a acceptat :) Din 13 ianuarie, voi incepe tratamentul de recuperare la clinica Guttmann, sub directa supravecherea a Dr Benito. Pentru inceput, este vorba de 2 luni, timp in care mi-a promis un tratament militaresc de aprox 7 ore pe zi. :) That's fine by me...
Numai ca voi fi...singur. Clinica nu accepta insotitori :D.
Me scared :) - nu stiu decat prea putine cuvinte in spaniola (quiero una tortilla con queso y jamon)

Ce sa va mai povestesc...am avut cateva zile la dispozitie pt a vizita Barcelona si am ramas profund impresionat de faptul ca ...ma simteam in largul meu, ma simteam aproape normal. Toate strazile/trotuarele au rampe; magazinele, parcarile subterane si gurile de metrou sunt dotate cu lifturi de acces; toate fast food-urile, restauranturile, puburile au rampe; hotelurile au camere adaptate...in adevaratul sens al cuvantului-pt persoane cu dizabilitati motorii. In doua cuvinte, am putut sa ma plimb, sa vizitez, sa fac cumparaturi. La Guttmann am schitat chiar si niste pase la un cos de baschet unde roiau mai multi tineri, imobilizati in scaun cu rotile.
Pe strada vezi din plin persoane in scaun cu rotile; par a duce o viata normala; cei din jur nu se uita ciudat sau intrebator; facilitatile sunt reale si prezente in mai toate locatiile.
Multumesc celor care mi-au facilitat accesul la acest tratament, celor care m-au incurajat si mi-au devenit prieteni de la distanta.
Va mai scriu...acum e timpul pt exercitiile de seara :)

7 comentarii:

Maya spunea...

Ma bucur foarte mult pentru tine sper din toata inima sa reusesti sa iti revii...Esti un om extraordinar,toti avem de invatat ceva de la tine si anume ca "niciodata sa nu ne dam batuti"....Meriti tot binele din lume...sper ca noul an sa iti aduca multa sanatate si implinirea tuturor dorintelor....

Alinutza spunea...

Drum bun, Mishu, si multa sanatate si curaj in continuare! Astept vesti de la tine! La multi ani! Alinutza

orasuliasi spunea...

Multa sanatate. Priveste numai inainte si sa te ajute Dumnezeu!

okayo spunea...

La multi ani! Dragoste, rabdare, noroc, forta, putere si prieteni. Numai bine... la amandoi.

Alex Candea spunea...

La multi ani ! Multa sanatate si sa te intorci cu vesti bune.

Mihaitza spunea...

multumesc tuturor sanatate si voua

Co spunea...

Am examen la spaniola maine :) Posteaza pe blog ceea ce vrei sa intelegi sau sa spui si sigur vor fi si altii gata sa-ti traduca.