vineri, 4 ianuarie 2008

Inceput de an

La multi ani 2008!


Multumesc celor care mi-au scris si as vrea sa va urez, tuturor, un an nou plin de realizari, de bucurii si belsug!
Ma intorc cu noutati: am fost la Barcelona, la Institutul Guttmann, unde m-a examinat pe indelete Dr Jesus Benito si... vesti bune! m-a acceptat :) Din 13 ianuarie, voi incepe tratamentul de recuperare la clinica Guttmann, sub directa supravecherea a Dr Benito. Pentru inceput, este vorba de 2 luni, timp in care mi-a promis un tratament militaresc de aprox 7 ore pe zi. :) That's fine by me...
Numai ca voi fi...singur. Clinica nu accepta insotitori :D.
Me scared :) - nu stiu decat prea putine cuvinte in spaniola (quiero una tortilla con queso y jamon)

Ce sa va mai povestesc...am avut cateva zile la dispozitie pt a vizita Barcelona si am ramas profund impresionat de faptul ca ...ma simteam in largul meu, ma simteam aproape normal. Toate strazile/trotuarele au rampe; magazinele, parcarile subterane si gurile de metrou sunt dotate cu lifturi de acces; toate fast food-urile, restauranturile, puburile au rampe; hotelurile au camere adaptate...in adevaratul sens al cuvantului-pt persoane cu dizabilitati motorii. In doua cuvinte, am putut sa ma plimb, sa vizitez, sa fac cumparaturi. La Guttmann am schitat chiar si niste pase la un cos de baschet unde roiau mai multi tineri, imobilizati in scaun cu rotile.
Pe strada vezi din plin persoane in scaun cu rotile; par a duce o viata normala; cei din jur nu se uita ciudat sau intrebator; facilitatile sunt reale si prezente in mai toate locatiile.
Multumesc celor care mi-au facilitat accesul la acest tratament, celor care m-au incurajat si mi-au devenit prieteni de la distanta.
Va mai scriu...acum e timpul pt exercitiile de seara :)